Napište nám nějaký ten receptík
na něco dobrého sladkého ke kávičce.
Komentáře
Přehled komentářů
Suroviny:
cesto :
1,5 hrnčeka polohrubej múky
1,5 hrnčeka cukru- kryštálový
2 celé vajcia, 1 prášok do pečiva, 2 KL sodu bic. 1 konzerva ananásového kompótu (rozmixovať spolu so šťavou ) = všetko spolu zmiešať a dať na vymastený a vysypaný múkou plech a upiecť.
krém :
2 ks - kelínky pomazánkové maslo neochutené(stredné balenie),
200 ml mlieka, 1 ks vanilkový puding,1 PL cukru = uvariť puding a nechať vychladnúť, potom pridať pomazánkové maslá + vanilkový cukor. Na upečené a vychladnuté cesto natrieme krém a posypeme nasekanými orechami a pooblievamie jemne rozpustenou čoko polevou (alebo postrúhanou čokoládou ).
Koláčik je veľmi chutný, určite mu neodoláte viac razy .... preto sa tak asi volá ? ;-)
(je veľmi ľahodný,chutný, miesto tuku do cesta ide ten ananásový kompót ) ,, Mňňňňamky "
Likérové špičky
(juvelinek, 23. 8. 2009 11:17)
Krém na likérové špičky
Dá se použít i jako krém na cokoliv jiného, nemusíte kupovat trubičku speciální na tvorbu špiček ( pokud máte trubičku, tak klidně špičky )
200 g čokoláda na vaření
200 g margarín ( tuk )
8 PL voda
4 PL cukr
2 PL kakao
1 PL škrob kukuřiční
Vodu, cukr, kakao, škrob - přivedeme do varu asi 3 minuty, po odstavení z ohně přidáme čokoládu a rozmícháme do úplného rozpuštění a spojení. Hmota se nechá vychladit ( ztuhne ještě víc, jak klasický pudink - tak se nelekejte ) a pak se vyšlehejte s margarínem v lehký, světle šedý krém.
Koňak do likérek - koupíme i v obchodě - nemusíme pracně vyrábět.
Spodní část - můžou být piškoty - které potřeme čokoládou, aby se nepromočili od koňaku.
Jak si s tím poradíte, nechám čistě na Vás.
Přeji dobrou chuť.
Ořechová náplň
(juvelinek, 23. 8. 2009 11:03)
Přibližně na 60 ks košíčků( jak je znáte z cukrárny )
0,2 l mléko
10 dkg ořechy ( vlašské )
5 dkg piškoty
kapka citronu ( citronka nebo limetka )
1 sáček vanilkový cukr
5 dkg cukr krystal nebo krupice
Svaříme mléko, vanilku, a cukr krystal. Až začne směs vařit, přidáme ořechy a piškoty - obojí jsme předem namleli. Do vychládnuté směsi přidáme citron.šťávu - pár kapek, a trochu rumu. Promícháme a necháme vychládnout. Potom pplníme košíčky, nebo cokoliv jiného.
Dobrou chuť přeji.
Řezy margot
(123aikon321, 19. 8. 2009 11:40)
1 čokoláda Margot
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru (bohatě stačí)
2 vejce
1 šlehačka 250 ml
3 lžíce oleje
trochu mléka
čokoládu nastrouhat na jemnějším struhátku, vše smíchat, těsto musí být trošku tekutější, nalijeme na vymazaný, vysypaný plech, v mírně předehřáté troubě upečeme dle barvy, zkuste špejlí, jestli se nelepí těsto.
po vychladnutí uděláme polevu:
10 dkg másla
10 dkg moučkového cukru
1 žloutek
2 lžíce kakaa
2 lžíce rumu
uděláme ve vodní lázni, pozor, voda se nesmí vařit!
nalijeme na buchtu, necháme ztuhnout a přejeme
Dobrou chuť!
čertovsky dobré buřtíky
(hanka, 6. 6. 2009 18:10)
6 špekáčků
1 černé pivo
5 větších cibulí
1 hlavička česneku
kečup sladký a pálivý
chilli papričky nebo feferonky
olej
kmín
sůl a pepř
Špekáčky rozkrojíme na půlky a stáhneme slupku,poté klademe do vymaštěného pekáčku vedle sebe .Zasypeme cibulí nakrájenou s česnekem a chilli papričkamia přidáme kmín a trochu pepře se solí,Dáme asi na 30 minut zapéci do trouby,Pak vyndáme a zalijeme černým pivem a dáme péci znova.Později zalijeme kečupem a zbytkem černého piva co se předtím nevešlo a necháme vysmahnout do tmava.Konzumujeme s chlebem a zapíjíme pivem a nebo vínem.
PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!!!
Kanadské kuře
(Hanka, 22. 5. 2009 9:07)
ROZPORCOVANÉ KUŘE NEBO ČTVRTKY OSOLÍME,PŘIDÁME SKLENKU VODY A OSMINKU MÁSLA A DÁME PÉCT AŽ JE KUŽIČKA KŘUPAVÁ
DO KASROLKU DÁME NECELÝ ŠÁLEK NAKRÁJENÉ CIBULE,PŮL SKLENICE KEČUPU,SLENICI VODY,1 LŽÍCI OCTA, TROCHU SOLI,PEPŘE, KARI, PŮL LŽIČKY CUKRU A VAŘIME POD POKLIČKOU 10 MINUT.PO UVAŘENÍ ZAKAPEME ŠTÁVOU Z PŮLKY CITRONU A PŘIDÁME NAKRAJENÝ ČESNEK 3 STROUČKY. NALIJEME NA KUŘE A DÁME DOPECT DOPECT POMALU ABY SE CIBULE NEPŘIPÁLILA
Opravdu nemá to chybu a často to dělám vyzkoušejte,mocinky dobré
Řezy Rafaelo
(Hanka, 20. 5. 2009 18:13)
Drobení:
cukr moučka 1/2 hrnku
strouhaný kokos 3/4 hrnku
Poleva:
šlehačka 1 kelímek(neušlehaná v tekutém stavu)
Těsto:
polohrubá mouka 2hrnky
olej 1/2 hrnku
vajíčko celé 2 ks
mléko 1 hrnek
prášek do pečiva 1 balíček
cukr moučka 3/4 hrnku
Předehřejeme troubu na 170 ;c na hluboký plech vymazaný tukem a vysypaný moukou,nebo i kokosem.Ze všech ingrediencí na těsto vyšleháme hladkou hmotu,kterou vylijeme na plech,předem připravený.Dobře promýchaný kokos s cukrem na drobení a rovnoměrně posypeme těsto(syrové).Pečeme necelých 20 minut,kokos by neměl zrůžovět ani zhnědnout jen opravdu mírně.NUTNÉ HLÍDAT!!!!!!
Ihned,jak vyndáme z trouby ,polijeme celý moučník šlehačkou z kelímku a necháme odležet a vystydnout.Později studený nakrájíme a podáváme.
PŘEJI MOC USPĚCHŮ A DOBROU CHUŤ
Koláč s názvom : ,, Ženský orgazmus "
(vamba, 18. 10. 2010 21:31)